Bibliotertúlia: projecte fosses amb Gema López García

  • Biblioteca
    13-02-2024 19:00 h
El proper 13 de febrer gaudirem d'una bibliotertúlia amb l'autora del llibre "Les silenciades. Sis casos de repressió franquista contra la dona a Paterna", de Gema López García, a qui acompanyarà l'arqueòloga Arantxa Jansen Pamblanco.

Gema López García (Madrid, 1985) és llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Madrid, especialista en Antropologia Forense i il·lustradora. Forma part de l’Associació Científica ArqueoAntro, i participa en els treballs d’excavació, exhumació i estudi antropològic forense de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista, principalment al País Valencià. També participa amb l’ARMH a Astúries, i en diversos projectes artístics divulgatius relacionats amb la memòria democràtica. Ha participat en diverses publicacions i projectes artístics relacionats amb la Memòria Democràtica durant els últims anys.

Arantxa Jansen Pamblanco, és arqueòloga, llicenciada en Història per la Universitat de València en el 2002. La seua relació amb l'antropologia s'inicià en 1997, amb el curs «Antropología Física. Edad y Sexo en el esqueleto humano» (Sevilla) i el seminari «Arqueología funeraria romana: una aproximación interdisciplinar» (València). Des del 2019, treballa juntament amb l'equip Arqueoantro en la localització, excavació i exhumació de foses comunes relacionades amb el període del Franquisme.

A les 19:00 hores, a la Biblioteca del Museu de Prehistòria.

En finalitzar hi haurà signatura de llibres.

Esperem gaudir de la vostra presència!
Educació adults
    Back to top