Editatona Dones i Arqueologia 2017- Wikimarató

  • Biblioteca
    09-03-2017 10:00 h
Per a celebrar el Dia de la Dona, la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València participa, junt a la Universitat de València, la Universidad de Jaén i el Museo Arqueológico Nacional, el bloc “Arqueólogas e historiadoras” i Wikimedia España, en una jornada d’edició dedicada a incorporar i millorar a la Wikipèdia tant biografies de dones arqueòlogues com jaciments relacionats d’alguna manera amb elles.

Aquesta iniciativa, sota el títol “Dones i arqueologia”, es realitzarà a tres ciutats diferents: València, Jaén i Madrid i en dies diferents durant la segona setmana de març.

8 de març - València
Biblioteca d'Humanitats 'Joan Reglà'
Sala de Formació (1ª planta)
Horari: de 10 a 17 h

9 de març - València
Biblioteca del Museu de Prehistòria
C / Corona, 36
Horari: de 10 a 14 h

10 de març - Jaén
Biblioteca de la Universidad de Jaén
Edif. B 2- 327
Horari: de 10 a 14 h
 
11 de març - Madrid
Biblioteca del Museo Arqueológico Nacional
C / Serrano, 13
Horari: de 11 a 18 h


L’objectiu de l’activitat és millorar la cobertura de les dones de la Wikipèdia en l’àmbit de l’Arqueologia i la Prehistòria i fer-les més visibles, així com augmentar les contribucions femenines en aquesta enciclopèdia que podem alimentar totes i tots.

S'ha pensat una jornada lúdica dedicada a l’edició i millora de continguts, seleccionant en primer lloc, dones vinculades al Museu així com jaciments arquelògics relacionats amb elles. . El mateix dia 9 des d’Amical Wikipèdia explicaran el funcionament d’aquesta gran enciclopèdia i donaran suport a l’activitat durant tota la Jornada.

En aquest wikiprojecte podrà participar tota aquella persona que vulga contribuir a ampliar, crear i millorar les biografies de dones arqueòlogues i posar-les a l’abast de tot el món.

Totes aquelles persones interessades podran inscriure’s a:
https://www.wikimedia.es/inscripcion/arqueologas

Els participants portaran el seu ordinador, encara que hi haurà alguns portàtils disponibles per a qui ho necessite. 

    Back to top