Setmana de la ciència 2018 i Acte presentació UOC

  • Laboratori de Restauració
    20-11-2018 - 25-11-2018

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2018. «VISITES AL LABORATORI DE RESTAURACIÓ»
Del 20 al 25 de novembre.
Prèvia concertació entre setmana al telèfon 963883579. Visites lliures el diumenge dia 25, a les 12 h.
Lloc: Laboratori de Restauració del Museu de Prehistòria

El Museu de Prehistòria de València participa en la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2018 amb una activitat divulgativa que durant el mes de novembre donarà a conèixer la tasca científica que es realitza en el seu laboratori de conservació i restauració del museu.

Estan programades visites guiades per a que el públic accedisca al laboratori on es desenvolupen els treballs d’intervenció sobre diversos materials de procedència arqueològica (ceràmiques, metalls, os, pedra, etc.).


********************

20 de NOVEMBRE dimarts
TAULA REDONA «Què és ser un sapiens
19:00 h.
Lloc: Sala Alfons el Magnànim.
Taula redona i acte de presentació del Grau d’Antropologia i Evolució Humana de la UOC /URV a València. Participen Alejandro Romero (Universitat d'Alacant), Marina Lozano (IPHES) i Jordi Serrallonga, arqueòleg i professor del Grau d'Antropologia.

Què ens fa Sapiens?
Els humans no dubtem a definir-nos com a Homo Sapiens a l'hora de classificar-nos evolutivament, com volent afirmar a través de la reiteració la nostra superior saviesa. Però, fins a quin punt és realitat o és arrogància? Amb l'ajuda de l'arqueòleg i naturalista Jordi Serrallonga i del bio-antropòleg Alejandro Romero Rameta, volem repassar críticament aquells trets considerats com a definitoris dels éssers humans. En altres paraules, volem reflexionar sobre la parla, la creativitat, el bipedisme, el sexe, la memòria o la cultura com a elements distintius de la nostra espècie i/o compartits amb altres espècies. Mirant al passat busquem entendre l'evolució i aventurar com pot ser el nostre futur.
Moderarà l'acte Marina Lozano, investigadora de l 'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i professora del Grau d'Antropologia i Evolució Humana URV-UOC.

Tots els públics
    Back to top