Històries en miniatura

  • 16-07-2014 - 11-01-2015
L'exposició Històries en miniatura. Les nostres primeres monedes s'emmarca en aquesta dilatada trajectòria, mostrant una acurada selecció de les adquisicions realitzades en els últims anys de monedes antigues de la Península Ibèrica. Es presenten al públic peces úniques, autèntiques obres d'art en miniatura, entre les quals destaquen alguns exemplars de l'antiga col·lecció Archer Huntington de l'Hispanic Society of America. Són peces que constitueixen un llegat d'una riquesa incomparable, resultat tangible del mosaic de cultures que van poblar la península Ibèrica entre els segles VI aC i I dC. La mostra inclou una acurada selecció de monedes gregues, púniques, hispà-cartagineses, ibèriques, celtibèriques i romanes de plata i de bronze. Els seus anversos i reversos transmeten incomptables històries d'aquella gent i conviden a participar de les seves creences i el seu variat món simbòlic. Pocs vestigis materials del nostre passat són capaços de proporcionar un repertori tan complet i suggerent d'imatges i textos.

L'exposició tracta de cridar l'atenció sobre els principals aspectes d'aquestes produccions a través d'un plantejament didàctic que resulte atractiu als visitants. Amb aquesta finalitat s'han escollit peces que permetan il·lustrar d'una manera amena dotze temes essencials de les nostres monedes antigues. Els originals dissenys de les vitrines reclamen l'atenció mitjançant textos breus, dibuixos i preguntes que conviden a reflexionar sobre aspectes importants o curiosos d'aquestes peces. El muntatge inclou també un joc interactiu de preguntes i respostes que repta al visitant a descobrir els secrets més importants de les nostres primeres monedes
(enllaç al joc). L'acurada edició del catàleg de l'exposició segueix aquests mateixos criteris i explica d'una manera molt visual els temes més importants d'aquestes monedes.

L'exposició i el catàleg Històries en miniatura. Les nostres primeres monedes constitueixen un excel·lent exemple del compromís assumit per la Diputació de València amb tots els públics, generant una difusió de qualitat on una entretinguda presentació de les col·leccions es troba recolzada pels resultats de les investigacions més recents.
Tresors del Museu de Prehistòria
>
Back to top