Presentació del llibre: Arqueologia d'una icona: el guerrer de Moixent en el temps

  • Saló d’actes Alfons el Magnànim
    20-09-2022 18.30 h
Presentació del llibre Arqueologia d'una icona: El Guerrer de Moixent en el temps, a càrrec dels seus autors i comissaris de l'exposició, Jaime Vives-Ferrándiz Sánchez, conservador del Museu de Prehistòria de València, Laura Fortea Cervera i Eva Ripollés Adelantado, responsables de la didàctica del Museu de Prehistòria de València.

El 21 de juliol de 1931 en el transcurs de les excavacions arqueològiques del poblat ibèric de La Bastida de les Alcusses de Moixent es va trobar una singular figureta de bronze que representa un guerrer a cavall, la qual s'ha convertit, al llarg dels darrers noranta anys, en una peça emblemàtica del patrimoni valencià i en una icona de la cultura ibèrica.

El llibre que es presenta és el catàleg de l'exposició celebrada en commemoració del 90 aniversari de la troballa del Guerrer de Moixent. És una mostra que actualment es troba a Moixent i que pretén ser una reflexió sobre els objectes arqueològics que es converteixen en imatges emblemàtiques amb trajectòries biogràfiques. 

És la primera vegada que es tracta de manera monogràfica la figura del Guerrer de Moixent i es fa en una mostra que, amb una proposta original, aborda les relacions entre el passat i el present.

L’acte tindrà lloc el proper dimarts, 20 de setembre, a les 18.30 hores, al saló d'actes Alfons el Magnànim.

Esperem gaudir de la vostra presència!

Tots els públics
    Back to top