Jornades de Portes Obertes de Kelin 2010

  • 24-10-2010
Amb una important acollida per part del públic i de la climatologia, es va celebrar el dia 24 d'octubre de 2010 la VI Jornada de Portes Obertes al Recinte Arqueològic Kelin.

L'empresa D'Arqueo, el gabinet de didàctica del Museu de Prehistòria de València amb la col·laboració de llicenciats en arqueologia de la Universitat de València es van encarregar de realitzar les visites teatralitzades i els tallers didàctics. Aquest any a més de l'Associació d'Ames de Casa Aitana també es va comptar amb la col·laboració de la banda de música de Caudete de les Fonts.
 
 Al passeig es van desenvolupar els tallers i activitats relacionades: orfebreria, pasta vítria, encunyació de moneda de Kelin, terrisseria i indumentària ibera. Al migdia es va oferir una degustació de plats tradicionals ia la tarda, hi va haver un taller de dansa a càrrec de Daniel Peces.
Com en edicions anteriors es va muntar un petit mercat iber amb dos terrissers (Miguel Mur i Konocerámica), a més d'una botiga de reproduccions de bronzes ibers i romà (www.broncesromanos.com) i un punt d'informació.
Simultàniament, els Ibers de Kelin van mostrar als visitants els preparatius del casament que s'havia de celebrar a la tarda. A la Col·lecció Museogràfica, la núvia Isbataris mostrava els objectes imprescindibles i més valuosos del seu aixovar.
 
 A les 16,30 h, el nuvi, Urcebas, acompanyat de la seva família i d'un seguici musical, es va acostar fins a la casa de Isbataris per reclamar-la com a esposa al seu pare Sosintaker. Tots dos, acompanyats de familiars i amics que transportaven el dot de Isbataris, es van dirigir a la casa de Urcebas on els seus pares van donar la benvinguda a l'esposa oferint-fruits. Per acabar, els nuvis i els seus familiars van ballar al carrer al so de la música, i van obsequiar als nombrosos assistents amb pa i raïm.
Tots els públics
    Back to top