Jornades de Portes Obertes de Kelin 2006

  • 30-04-2006 - 01-05-2006
II Jornades de portes obertes i gastronomia ibèrica (2006)

Els dies 30 d'abril i 1 de maig de 2006 es van celebrar les II Jornades de Portes Obertes en el Recinte Arqueològic de Kelin, amb una gran acollida per part del públic, una climatologia excel·lent i una interessant oferta gastronòmica.
Com en les I Jornades, també s'ha comptat amb l'empresa d'Arqueo i la col·laboració d'estudiants i llicenciats en arqueologia de la Universitat de València per als tallers i visites guiades.

Els tallers didàctics es van celebrar en l'albereda de la població. Aquells que es van animar a participar van poder elaborar peces d'orfebreria amb estany, teixir amb telers manuals, escriure amb el signari ibèric, encunyar una moneda i els més menuts van gaudir amb un conte ambientat en època ibèrica. Simultàniament es feren visites guiades al recinte arqueològic i a la col·lecció museogràfica

Les novetats d'esta edició han sigut:
- En el taller de numismàtica es va poder encunyar, per primera vegada, un semis de Kelin.
- Taller de fabricació de fondes amb espart.
- Iuntibilos i Betukine de Kelin van rebre la visita d'Edecón i Sakarisker d'Edeta.

I com a final de festa, es va realitzar un taller experimental sobre danses ibèriques, dirigit pel folklorista Daniel Peces de Arenas de San Juan. Activitat que va posar un excel·lent punt i final a estes Jornades.
Tots els públics
    Back to top