Presentació del llibre: Recintos fortificados en época visigoda: historia, arquitectura y técnica constructiva.

  • 15-01-2021 12:00 h

L’obra és el número 8 de la sèrie T.R.A.M.A. (Treballs d’Arqueologia de la Mediterrània Antiga) de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i la present edició està cofinançada per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i el Ministerio de Economía y Competitividad.

L'obra es el resultat de les “II Jornades Internacionals d’Arqueologia de Riba-roja de Túria”, dedicades a estudiar els “Recintes fortificats en època visigoda: història, arquitectura i territori”, celebrades a Riba-roja de Túria entre el 8 i 10 de novembre de 2017. Recull 12 articles centrats a l'estudi d’aquesta problemàtica en varies zones o jaciments de la península ibèrica i també de la Itàlia coetània, incloent uns quants de valencians: València la Vella (Riba-roja de Túria), el Puig del Cid (Almenara) i els Casals del mas de Sabater (Morella).

És una mostra més de la tasca que des de 2016 l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i l’Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), amb l’ajuda i col·laboració del Àrea de Cultura de la Diputació de València, desenvolupen sobre el ric llegat de la Antiguitat Tardana i Visigoda en el terme municipal de la localitat, tant als Cursos anuals d’Arqueologia Cristiana i Visigoda de les excavacions de València la Vella com activitats de difusió de l'estil de l’exposició En Temps dels visigots al territori de València també realitzada amb l'ajuda del Museu de Prehistòria de la Diputació de València.

Aquesta presentació tindrà lloc el dia 15 de gener de 2021 a les 12:00 hores a la sala Alfons el Magnànim i comptarà amb la participació de:
Xavier Rius i Torres (diputat de l'Àrea de Cultura)
Robert Raga Gadea (alcalde de Riba-roja de Túria)
Josep Maria Macias Solé (editor científic)
Albert Ribera Lacomba (editor científic)
Miquel Rosselló Mesquida (editor científic)

Aforament limitat. Cal utilitzar la mascareta i mantenir la distància interpersonal de seguretat. El museu adoptarà totes aquelles mesures de prevenció enfront a la COVID-19 que marque la legislació vigent.

    Back to top