Confèrencia Parlant de... «Els caps passen pel laboratori». M. Eulàlia Subirà

  • Saló d’actes Alfons el Magnànim
    14-11-2018 19 h

PARLANT DE… CAPS TALLATS

Dimecres 14 de novembre, a les 19 h. Sala Alfons el Magnànim
Conferència «Els caps passen pel laboratori», a càrrec d’Eulàlia Subirà, paleoantropòloga i professora en la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sinopsi de la conferència:

Les darreres troballes de restes humanes ibèriques, els denominats «caps tallats», realitzades a Ullastret el 2012 han permès programar i realitzar un seguit d’anàlisis de laboratori destinades a esbrinar la seua identitat. La recerca paleogenètica (proves d’ADN) i les proves físico-químiques d’aquest conjunt de restes òssies, realitzades durant la primera etapa del projecte, es van ampliant i completant amb altres línies d’investigació com ara els estudis de mobilitat, d’isòtops estables o de microscopia confocal 3D.

Curriculum Vitae

Dra M. Eulàlia Subirà, professora a la Unitat d'Antropologia Biològica, al Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, aquests moments coordinadora del grau en Biologia. Especialista en l'estudi de restes humanes antigues (prehistòriques i històriques) amb més de 30 anys d'experiència, des de l'estudi antropològic tradicional però concretament en anàlisis químiques per establir diferències en l'alimentació i socials. En aquests moments responsable de l'equip d'antropòlegs del projecte de localització, recuperació i anàlisi antropològica i genètica de restes òssies humanes de la Guerra Civil i la dictadura franquista finançat pel Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. Generalitat de Catalunya

    Back to top