Bookcrossing. Dia del Llibre 2014

  • 23-04-2014
La Biblioteca participa, per tercer any consecutiu, en el Bookcrossing o campanya d'alliberament de llibres que, promoguda pel Centre-Museu Artium de Vitoria-Gasteiz, té la intenció d'inundar de llibres diverses ciutats espanyoles. Ací tenim el vídeo de presentació del Bookcrossing 2014 http://youtu.be/VXtkilmDRAY

El Bookcrossing o «club de llibres global» es regeix per tres senzilles regles, conegudes com les tres erres: Read (llig), Register (registra), Release (allibera) i té l'objectiu que qui arreplegue els llibres, disfrute de la seua lectura i torne a alliberar-los en un altre punt diferent del món.

Tots els llibres alliberats contindran 4 adhesius.

El primer, en el llom, és el símbol internacional del bookcrossing, Un text aclarix que es tracta d'un llibre bookcrossing.

El segon adhesiu va col•locat sobre la coberta del llibre i en ella es dóna més informació: passa-li este llibre a algú o deixa’l lliure en la seua aventura i no m'he perdut, sóc part d'un club de llibres global, alhora que remet a més informació en l'interior.

Una vegada dins, el tercer adhesiu explica a la persona que ha arreplegat el llibre el perquè de l'alliberament de llibres i sobre la conveniència de participar en esta experiència internacional a través de la pàgina web www.bookcrossing-spain.com, la qual permet conéixer on ha estat la publicació i qui l'ha llegida, així com incorporar el nou lector al seu diari de viatge.

El quart adhesiu, permet el lector escriure el seu nom i el lloc on va trobar el llibre en un diari de viatge, abans de deixar-lo volar de nou.

En resum, si vols participar amb nosaltres, seguix els tres passos:

• Arreplega un llibre de què nosaltres hem alliberat per la ciutat i llig-lo (Read)
• Register (Registra) els teus comentaris en un diari de viatge
• Release (Allibera'l) perquè el llija algú més (deixa’l en un banc del parc, "oblida’l" a una cafeteria,...) I si escrius notes d'alliberament sobre el llibre, altres poden Anar de Cacera i intentar trobar-lo!

S’alliberaran llibres editats pel Museu de Prehistòria per molts racons de la ciutat de València tant en format paper com digital. Per a la qual cosa s'ha dissenyat un cartell amb codis QR, que es col•locarà en diferents llocs de la ciutat. Estos codis enllaçaran directament a publicacions de lliure accés i gratuïtes que es troben a la web del Museu. Per a descarregar-te-les només es necessita un mòbil amb càmera i un lector compatible.

Anima't i “vine de cacera”! La Biblioteca inundarà València amb un muntó de publicacions molt interessants sobre Prehistòria i Arqueologia
    Back to top